Handgjord naturtvål

 
 

Handgjord tvål utan konstigheter

Mina tvålar tillverkas för hand av naturliga råvaror. De innehåller vegetabiliska ingredienser som rapsolja, olivolja, kokosfett, kaffepulver, rosenblom, kryddor, naturlera och dyrbara eteriska oljor plus lite bivax. Tvålarna är gjorda av ekologiska produkter till mellan 98 och 100 procent.  

En naturtvål är något helt annat än "vanlig" tvål. Den är mjukare och lenare med härligt lödder och doftar lagom mycket. Och sköter man om den lite så räcker den betydligt längre. De allra flesta fungerar dessutom bra både som raktvål och att tvätta håret med.

Om du läser ingredienslistan på en industritillverkad tvål så inser du skillnaden mellan naturtvål och fabrikstvål.

Jag gör även cerat, mjukgörande och sköna för torra läppar. De innehåller mandelolja eller ringblomsolja, bivax, kakaosmör och några droppar eterisk olja. Helt fria från den tveksamma mineraloljan som ingår i många cerat på marknaden.

Jag använder inte heller palmolja i mina produkter.

Alla produkter är anmälda till Läkemedelsverket och registrerade enligt alla konstens regler på EU:s sida CPNP (Cosmetic Product Notification Portal).


 

Välkommen till Hemtvål!

Hemtvål            Kerstin Enoksson,  Grevby gård,  542 92 Mariestad     kerstin@hemtval.se  

Även för håret

Innan du börjar tvätta håret på naturligare sätt (det finns många varianter) än med kemikaliefyllda schampon kan det behövas en grundligare rengöring. Kolla gärna den här sidan www.nopoo.se/har